Onze leefwereld en de ruimtes waarin we ons begeven, zijn zeer bepalend voor onze stemming en gedragspatroon.

Rust en harmonie in de omgevende ruimte, brengen evenwicht in de mens.

LICHT LUCHT EN VUUR

Door te spelen met elementen als licht, ruimtelijkheid en warmte kan een aangenaam en evenwichtig geheel gecreëerd worden, waarin mensen zich goed voelen.

Een haard, “vuur”, een bron van warmte, is ook een mogelijk element waarrond het geheel kan worden opgebouwd.

ESTHETIEK EN FUNCTIONALITEIT

Esthetiek is een belangrijk aspect bij het ontwerpen. Streven naar een mooi geheel kan zeer goed samengaan met een functioneel geheel, wanneer hiermee bij de start van het ontwerp rekening wordt gehouden. Een praktisch en bruikbaar gebouw met veel bergruimte, waar alles zijn plek krijgt, straalt rust en harmonie uit.

ENERGIEZUINIG

We leven in een tijd waar we zeer zuinig met energie moeten omspringen, vanwege de hoge kosten en de vervuilende factor. Daarom streef ik in alle ontwerpen naar lage energie concepten of nulenergieprojecten. We zoeken naar energiezuinige investeringen die zichzelf op korte of middellange termijn terugverdienen. En die zijn voor handen! Wanneer we naar de toekomst kijken,  kunnen we eigenlijk niet meer rond energievriendelijke oplossingen zoals warmtepompen, zonne-energie en windenergie … We moeten ze op een esthetisch verantwoorde manier proberen toe te passen.

TOTAALPROJECTEN

Het interieur van het gebouw staat in relatie met de schil van dat gebouw, de gevels en daken. Datzelfde gebouw staat opnieuw in relatie met zijn buitenruimte. Een doordacht gebouw kan het best als een totaalconcept worden opgevat, waarbij exterieur en interieur op elkaar zijn afgestemd en alle relaties tot elkaar zijn geoptimaliseerd, zodat het maximaal in een ontwerp tot uiting kan komen.